Piše: Danijela Nestorović, šefica pravnog tima i narodna poslanica Ekološkog ustanka

Zgrada suda

Povodom snimka i teksta koji se pojavio na društvenim mrežama dana 24.05.2023. godine da je u večernjim časovima u zgradi pravosudnih organa u ul. Katanićeva br. 15, kojom upravlja Drugi osnovni sud u Beogradu, organizovana proslava na kojoj se puštala glasna muzika, obaveštavamo javnost da zgradu pravosudnih organa u ul. Katanićeva br. 15, kojom upravlja Drugi osnovni sud, koriste i Prvi osnovni sud u Beogradu-krivično odeljenje, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Apelaciono tužilaštvo u Beogradu.

Događaj u večernjim satima 23.05.2023. godine se odigrao u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i u njihovoj organizaciji, bez obaveštenja uprave Drugog osnovnog suda u Beogradu, zbog čega je od Glavnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoja Đorđevića traženo da u primerenom roku obavesti Predsednika Drugog osnovnog suda u Beogradu o svim preduzetim radnjama u pogledu disciplinske odgovornosti lica koja su organizovala proslavu i u istoj učestvovala.
Tužilaštvo je pokrenulo istragu o tom događaju. Tako bar kažu naslovi u novinama.

zgrada drugog osnovnog suda

Ovo saopštenje Drugog osnovnog suda je jasan pokazatelj u kakvom stanju se nalazi naše društvo

Poznato je da su muzički ukusi različiti i da o njima ne treba raspravljati, ali sporna je institucija u kojoj se muzika sluša, u kojoj se pravi žurka!

Dakle, ovo je jasan pokazatelj da institucije ne postoje ali porobljeni ljudi koji u njima sede pokušavaju da otklone od sebe ovaj bestidni čin.

Sud je institucija. U sud se ulazi sa dužnim poštovanjem. Advokati i građani se kritikuju na ulaznim vratima ako nisu adekvatno obučeni da u isti uđu, ali zato je posle radnog vremena dozvoljeno sve!